Menu

Ervaring met Uniek

Hier lees je reacties van kinderen en/of ouders die bij Praktijk Uniek Ede zijn geweest. Vanwege privacyredenen noem ik geen namen, voorletters, geslacht, soms alleen de leeftijd. Het zijn reacties die ik krijg van kinderen, jongeren, ouders  naar aanleiding van een evaluatie of van mensen die mij (professioneel) kennen.

Kinderen/Jongeren:

Waarom ben je bij Praktijk Uniek gekomen?
Ik ben naar jou toegekomen omdat ik veel piekerde en omdat ik mezelf niet goed kon accepteren om wie ik ben. 

Omdat ik last had van pesten/plagen op school. Mijn unieke Vraag was om daar minder last van te hebben.
 
Wat vond je het leukste om te doen?
De rivier met de steentjes (Coachee-spel) en met jou naar het bos. Spulletjes zoeken. En dat ik zelf foto’s mocht maken.

Het leukste vond ik om gewoon in het bos te lopen en te praten!

Waren er ook oefeningen die je best moeilijk/vervelend vond om te doen? Heb je daar wel wat van geleerd?
De oefeningen waar je dingen over jezelf moet zeggen waar je goed in bent vond ik best moeilijk. Ik heb daar wel van  geleerd dat iedereen dus ook ik  goede  eigenschappen heeft.

Ik heb nu nog steeds wat aan je oefeningen. Ik heb al een keer gezegd tegen iemand dat ik iets niet leuk vind.
 
Ja, de oefening dat ik tegen jou moest zeggen dat ik je stom vond. Eigenlijk wil ik dat ook niet doen. Ik kan nu wel iemand in zijn ogen aankijken als ik iets zeg. Dus dat doel heb ik wel bereikt. 
 
 
Heb je het gevoel dat ik je verder heb kunnen helpen? Voel je je beter?
Ja tegenwoordig zit ik goed in me vel en als het iets minder gaat denk ik vaak aan dingen die jij aan mij hebt verteld. Dat helpt erg goed.
               
Hoe zou je mij omschrijven (moeilijke vraag, maar wil je het proberen? )
Jij bent een persoon die heel graag en leuk met mensen om kan gaan. Je bent altijd openhartig en vrolijk en je bent iemand waar je je snel op je gemak bij kunt voelen.

Ik vind jou aardig, lief klaar staan om andere te helpen, gezellig. Wat ik nog tegen jou wil zeggen is: Bedankt, ik vond het altijd heel gezellig bij jou. Groetjes

Ik vond het heel fijn om bij jou te zijn en voelde me op m’n gemak bij jou. Je hielp me altijd ook als ik iets heel moeilijk vond.  
 
Ouders:
Na een telefoontje hebben we snel een afspraak kunnen maken. Dat gesprek was duidelijk en verhelderend. Fijn dat het bij jou thuis in de praktijk was om een beeld te krijgen waar ze bij jou mee bezig zijn.

Wij hebben het intake gesprek als heel prettig ervaren. Leuk dat onze zoon er ook even bij was om kennis met je te maken. Jouw informatie is duidelijk je vertelde gelijk ook dat je onze zoon niet kon veranderen in iets wat hij niet is…maar dat je hem dan handvaten zou kunnen geven. Wij hadden ook tegen onszelf gezegd dat er wel een klik moest zijn met jou. Als we er geen goed gevoel bij hadden zouden we dat eerlijk tegen je gezegd hebben. De hulpvraag was ook duidelijk.

Ons kind vond het fijn om naar je toe te gaan en vertrouwde jou. Hij kon zichzelf zijn bij jou. Wat je al dacht over hem is door jouw sessies ook bevestigd. Dat hij een gevoelige jongen is. Dus heb je goed inzicht gehad in hoe hij in elkaar steekt!

Door mijn onwetendheid hebt ik mijn kind te veel gepusht om dingen anders te zeggen of te doen. Nu ik weet dat het anders beter kan en hem dat ook eerlijk verteld heb merk ik dat hij zich sneller serieus genomen voelt en hij vertelt meer.

Het contact was bijzonder prettig, open, eerlijk, goede communicatie en wij voelden vanaf het begin dat we jou konden vertrouwen en dat je heel veel kennis in huis hebt. Je hebt aangegeven dat je X kon helpen en dat je heb je ook gedaan. Hier zijn we je heel dankbaar voor.


Meer weten over Praktijk Uniek Ede?

Wilt je meer weten over Praktijk Uniek Ede? Of wil je eens langs komen voor een afspraak? Ik sta je graag te woord. Je kunt mij bereiken op 06 – 25 14 52 40 of ga naar contact.

Ga naar contact