Menu

Uniek Werkwijze

Kennismaking
Na een positieve (telefonische) kennismaking waarin ik  heb verteld over Praktijk Uniek Ede, waar ik voor ga en wie ik ben, zal ik jullie uitnodigen voor een  eerste gesprek en stuur ik een formulier met vragen om een goed beeld te kunnen krijgen van het kind en de vraag die er speelt..

Oriëntatiegesprek
Tijdens het oriëntatiegesprek luister ik naar de vragen en zorgen van jou als ouder. Wat is de wens, de vraag of het doel? Het kind zit niet altijd bij het volledige gesprek, maar wordt er wel bij betrokken om kennis te maken en kan er mogelijk vanuit het kind zelf iets verteld worden over de hulpvraag.

Na dit gesprek stuur ik een voorstel, volledig op maat gemaakt voor jouw kind. Geen mens/kind is hetzelfde en dus ook geen traject is hetzelfde. De intensiteit is verschillend, afhankelijk van wat er nodig is en meestal gaat het niet om iets leren, maar om veranderen van binnenuit en dat kost tijd.

De sessies

Na het oriëntatiegesprek begint het coachen van jouw kind. Ik begin meestal met het spelen van een spel wat speciaal ontwikkeld is voor kindercoaching; Coachee!´Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten´ (Plato) Ik maak via dit spel kennis met jouw kind en krijg informatie van het kind zelf (inzicht, ervaart het kind hetzelfde als de ouders, wat speelt er mogelijk nog meer?). Na deze eerste keer gaan we naar buiten, of naar de praktijk.

De sessies met kind en/of ouders duren gemiddeld een uur (binnen) tot anderhalf uur(buiten), afhankelijk van wat er nodig en mogelijk is. Meestal ontmoeten we elkaar in het begin van het traject iedere week en naar het einde toe om de week.

** Uniek geeft je stevige wortels, vleugels om te mogen ontdekken en een waardevolle blik naar jezelf **

Meer weten over Praktijk Uniek Ede?

Wil je meer weten over Praktijk Uniek Ede? Of wil je eens langs komen voor een afspraak? Ik sta je graag te woord. Je kunt mij bereiken op 06 – 25 14 52 40 of ga naar contact.

Ga naar contact