Menu

Uniek Innerlijke Familie

De methode ´Schilden van je Innerlijke Familie´ is ontwikkeld door Arienne Klijn. Het is een psychologisch model wat gebaseerd is op de Indiaanse Schildenleer en het gedachtengoed van de gezinstherapie.
Iedereen heeft een Innerlijke Familie bestaande uit 4 leden/schilden; een man, vrouw, jongetje en een meisje. Ieder familielid heeft zijn/haar eigen kwaliteiten/schaduwkanten, drijfveren en behoeften, die vaststaan per gezinslid en ook herkenbaar zijn voor kinderen.
 

De Innerlijke familie, voorstelrondje

Het jongetje en het meisje vertalen ons karakter, daarmee worden we geboren en vervolgens worden de volwassen schilden onder andere  door opvoeding, omgeving, en rolmodellen gevormd en blijf je de rest van je leven verder ontwikkelen.

Het jongetje staat voor onzewilskrachten levensenergie.
Het meisje staat voor voelen, kwetsbaarheid, schoonheid, verbinding, openheid en gericht op harmonie.
De man  staat voor staat voor denken en daadkracht.
De vrouw staat onder andere voor  hetweten, wijsheid, draagkracht, wat is reeël en zorgen voor het gezin/de innerlijke kinderen.

In de opvoeding en het gezinsleven heb je dus te maken met meerdere families. Die van jezelf, het kind en mogelijk ook van je partner. Het kan heel verhelderend zijn om eens volgens de methode van de Innerlijke Familie naar de dynamiek in het gezin te kijken. Waarom zijn er regelmatig conflicten? Zijn er bijvoorbeeld twee sterke innerlijke jongetjes? Wat zijn de drijfveren van een kind of ouder? Hoe kun je een ander beter begrijpen en ondersteunen? Hoe kan ik vanuit de innerlijke vrouw een innerlijk meisje troosten en vertrouwen geven? Welke kwaliteiten kan ik naar voren zetten om verandering te realiseren? Er zijn al vele onduidelijkheden opgelost door de Innerlijke Familie in te zetten.

De Innerlijke Familie komt graag op visite (met z´n vieren ;)) en is hoeft geen onderdeel te zijn van een coachtraject. Informeer naar de mogelijkheden.