Menu

Uniek Marieke

Mijn naam is Marieke van Essen.  Al van jongs af aan was ik het liefst buiten. Op de fiets met mijn vader, spulletjes zoeken en verzamelen (doe ik trouwens nog steeds) en ´jongensachtige´ dingen doen. Toen ik in 2014 mijn eigen praktijk begon vond ik het belangrijk om zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven, mee te nemen waar ik zelf energie van krijg en waar mijn kwaliteiten liggen. Natuur, fotografie en creativiteit in bredere zin vormen de pijlers van Praktijk Uniek Ede.

De kinderen en jongeren die bij Uniek komen zijn over het algemeen rustige, wat stillere en introverte kinderen. Ik ben er ook zo één 🙂 Kinderen die, net als ik, graag de rust (van de natuur) opzoeken om weer op te laden. Die veel kwaliteiten hebben, maar welke niet altijd opvallen in een extraverte maatschappij waar je flink je best moet doen om gezien te worden.

De laatste jaren zijn voor mij verhelderend geweest. Tijdens diverse opleidingen en trainingen heb ik echt geleerd om te gaan voor wat ik wil, kan, mag en voel. Als je bij jezelf verwijderd raakt, dan verlies je je eigen kleur. En dat is zo jammer….want die ga je missen. Vroeg of laat..

Wat anderen over mij zeggen? Heerlijk die rust die jij uitstraalt…Je ziet wat je krijgt, zonder poespas….Zachte Kracht….Creator….Natuur is helemaal des Mariekes….Als een kind zo blij in het bos met bushcraft….Eigenwijs….Stoer….Mooie mix van Aarde en Vuur…Je ziet en overziet….

Voordat ik met Praktijk Uniek begon heb ik jaren alssociaal pedagogisch hulpverlener (SPH) gewerkt bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Daarna heb ik de opleiding tot Holistisch kindercoach en Schilden van de Innerlijke Familie gevolgd waardoor ik met een brede en open blik kan kijken naar jouw kind en de hulpvraag. Het afgelopen jaar heb ik de jaaropleiding tot Pedagogisch Natuurcoach (Jij Natuurlijk) gevolgd en afgerond, een intensieve trainingVIP in Nature(Minds in Nature)  waar ik bushcraftvaardigheden heb geleerd. Entenslotte De Sterrenreis (Gerdien Kindcoaching) voor het geven van een talentgerichte groepstraining. Daarmee is mijn cirkeltje rond en breng ik dolgraag kinderen, ouders en mijn Uniek tot verdere groei en bloei!

Meer weten over Praktijk Uniek Ede?

Wilt je meer weten over Praktijk Uniek Ede? Of wil je eens langs komen voor een afspraak? Ik sta je graag te woord. Je kunt mij bereiken op 06 – 25 14 52 40 of ga naar contact.

Ga naar contact