Menu

Voor Wie

VOOR WIE IS UNIEK?

Praktijk Uniek Ede is er in het bijzonder voor kinderen en jongeren die zichzelf wegcijferen, dolgraag aardig willen worden gevonden en niet zo goed weten wat ze zelf willen en waar hun kwaliteiten en talenten liggen. Eigenlijk vinden ze het belangrijker om te voldoen aan de verwachting van een ander, dan hun eigen Unieke Pad te volgen.

** Boven alles moet je trouw zijn aan jezelf….(William Shakespeare) **

Iedereen is anders en Uniek, gelukkig maar. Sommige mensen genieten van rust, zijn naar binnen gericht, hebben enkele diepgaande vriendschappen, luisteren en observeren graag en zijn bedachtzaam en rustig. Drukte en grote groepen hebben niet de voorkeur. Piekeren komt regelmatig voor en graag alles heel goed willen doen en geregeld hebben. Herkenbaar? Grote kans dat je een introvert karakter hebt. En nee…het heeft helemaal niets te maken met verlegen zijn. Met het nemen van rust, alleen zijn of stilte opzoeken kom je weer in balans en heb je weer energie.

** Wat ben je verlegen, stil…Durf je niet?? **

Introverte, stillere kinderen kunnen tegen dingen aanlopen. We leven in een verwachtingsvolle en over het algemeen extraverte wereld. Doordat ze meestal niet op de voorgrond staan, vallen ze niet zo op in een groep. Ze hebben niet het hoogste woord. Antwoorden vinden en geven kost vaak wat meer tijd. Ze hebben juist prachtige doordachte ideeën en plannen, het zijn uitstekende waarnemers en creatievelingen.

Ik wil jou graag helpen om te leren hoe je kunt navigeren in het ´buitenleven´. Dat je beschikt over prachtige, positieve kwaliteiten en talenten, hoe je die in kunt zetten en hoe je door jezelf te zijn een plek in kunt nemen.

** Uniek geeft je stevige wortels, vleugels om te mogen ontdekken en een waardevolle blik naar jezelf **