Menu

Hooggevoelige Sjaak en de chakra´s

Sjaak is een beetje anders dan de andere pauwenkinderen, hij is hooggevoelig. En wat zijn nu toch chakra´s?

 Sjaak is een pauw en hij is een beetje anders dan de andere pauwen. Hij heeft extra gevoelige zintuigen en dat maakt dat hij de dingen anders (intenser) kan beleven en dat hij zich anders voelt.
 Sjaak is wat gevoeliger dan de rest. Hij is hoogsensitief/ hooggevoelig, een HSP (highly sensitive person/pauw;) ) of HSK (hoogsensitief kindpauwtje). Er zijn vele verschillende benamingen, maar het gaat hier om een karaktereigenschap van kinderpauwen en volwassenpauwen diegevoeliger kunnen reageren dan anderen.
 Sjaak ziet veel en kan kleine veranderingen waarnemen. Soms ook dingen die andere pauwen niet zien… Geluiden zijn snel te hard en/of te scherp (muziek, drukke omgeving). Hij merkt vaak rare geurtjes op, heeft last van kriebeltjes aan zijn veren, zand of nattigheid tussen zijn poten en veren, opeens andere dieren/mensen op zijn plekje, hij kan zich veel zorgen maken over andere dieren die het even lastig hebben omdat hij zich zo goed kan inleven in de moeilijkheden van een ander en eigenlijk houdt Sjaak helemaal niet van aandacht die hij krijgt. Hij staat het liefst niet in de belangstelling, kan moeilijk tegen een drukke omgeving, kan nauwelijks presteren onder druk etc.
 Weet je waar Sjaak goed in is en/of van houdt? Hij kan intens genieten van de natuur, dieren, kunst en muziek. Hij is zeer intuïtief, komt lekker wijs uit de hoek voor zijn leeftijd, stelt veel beschouwende vragen en heeft een rijke fantasie en belevingswereld…
Dit zijn zomaar wat wetenswaardigheden over Sjaak. Herken jij misschien al wat?         

Als je goed  naar Sjaak kijkt zie je gekleurde vlekjes op zijn pauwenlijf. De kleuren noem je chakra´s. Chakra´s zijn energiefabriekjes( zoals Els en Alice ze noemen, de bazen van Sjaak) in ieder lichaam. De fabriekjes halen overal energie vandaan en hebben speciale taken. Ons (ieder) lichaam heeft 7 grote fabriekjes die allemaal met elkaar verbonden zijn.

 De ene fabriek is er bijvoorbeeld voor dat je leert je veilig te voelen en je te uiten en een andere fabriek om relaties aan te gaan met familie en leeftijdgenootjes. Maar soms kunnen er in de fabriekjes ook speciale problemen optreden die opgelost moeten worden om de fabriek weer draaiende te krijgen.
De verschillende chakra´s/fabriekjes komen 1 voor 1 ter sprake in mijn blogs.

Ben je geïnteresseerd in Sjaak de Pauw, hooggevoeligheid en wat Sjaak op speelse wijze kan betekenen in mijn gesprekken als kindercoach rondom hooggevoeligheid? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief op info@praktijkuniekede.nl of neem contact met mij op 06-25145240

Praktijk Uniek Ede  Marieke van Essen